Jarige Job

Niet iedere kinderverjaardag is een feestje

23 november 2013

Want wist je dat in Nederland meer dan 60.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar hun verjaardag niet kunnen vieren? Simpelweg omdat er thuis geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar zijn er geen cadeautjes, geen ballonnen en geen traktaties voor op school. Uit schaamte melden deze kinderen zich op hun verjaardag soms zelfs ziek.

Stichting Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een verjaardagsbox. Met onder meer feestelijke versiering, wat lekkers voor de klas en natuurlijk mooie cadeaus.

De missie van Jarige Job luidt; ‘Ieder kind verdient een verjaardag’. Dit jaar is Jarige Job het goede doel van De Nederlandsche Tafelronde en gaan we op verschillende manieren helpen deze doelstelling te bereiken.

RT3 en ToysXL Groningen

Op zaterdag 23 november was het dan zover. De landelijke Jarige Job dag ging van start. Leden van de Ronde Tafel (RT3) uit Groningen verzamelden zich voor deze speciale dag bij de vestiging van ToysXL aan de Westerhaven.

Het doel van de dag was om zoveel mogelijk cadeautjes in te zamelen ten behoeve van de stichting Jarige Job. Na een kort overleg met de bedrijfsleiding is het team begonnen met het inrichten van een tafel met daarop cadeautjes. Zowel kleine als grote cadeautjes waren op de tafel uitgestald om zo de actie voor elke portemonnee toegankelijk te houden. Vervolgens was het de bedoeling om winkelend publiek te informeren over de stichting en hen uit te nodigen een cadeautje te kopen en deze te doneren ten behoeve van het goede doel.

Het enthousiasme van de ToysXL bezoekers was enorm en dankzij hen en de inzet van RT3 hebben wij aan het eind van de dag een Big Bag (1 m3) vol met cadeautjes mogen inzamelen voor de kinderen die het hard nodig hebben.