Voedselbank Groningen

Nieuwe vloer Voedselbank Groningen

14 januari 2013

In het jaar 2012/2013 hebben we een project opgestart om de Groninger Voedselbank te helpen aan een nieuwe vloer. Op dit moment is de vloer van het pand aan de Oosterhamrikkade namelijk zeer slecht en daardoor moeilijk schoon te krijgen. Oftewel geen ideale situatie voor een voedseldistributiepunt.

Zelf wijn halen uit de Elzas

Om ervoor te zorgen dat wij de vloer van een nieuwe laag beton en verf konden voorzien, hebben we een creatief plan bedacht om geld in te zamelen. De kerst en Nieuwjaarswisseling kwamen op het moment van plannen maken dichterbij. Deze feestdagen gaan meestal gepaard met veel borrels en kersdiners. Dit bracht ons op het idee om flessen wijn te gaan verkopen. Zoals altijd streefden we er ook hierbij naar om een win-win situatie te creëren, oftewel naast het goede doel zou het fantastisch zijn om ook de koper iets speciaals te geven. We hebben dit weten te realiseren door zelf wijn op te halen bij een beroemde wijnboer uit de Elzas, Paul Buecher. Hierdoor kwamen we in de gelegenheid om een prachtige mousserende wijn aan te kunnen bieden voor een marktconforme prijs. Tegelijkertijd konden we met de winst op de flessen voldoende geld bij elkaar krijgen voor de opknapbeurt van de vloer.

Huidige status

Binnenkort wordt de vloer definitief geïnspecteerd, zodat duidelijk is wat de beste aanpak is om de vloer degelijk en blijvend op te knappen. Zodra de resultaten daarvan bekend zijn, zullen we als RT3 kijken of we naast de financiële bijdrage ook nog op een andere manier kunnen helpen.